fbpx

VELKOMMEN TIL Jernalderlandsbyen ODINS ODENSE


Da jernalderen blev til vikingetid

TRÆD IND I FORTIDEN!


Oplev vores levende fortid i en landsby, der viser livet i jernalderen og vikingetiden. I Odins Odense kan du på egen krop mærke livet, dengang da jernalder blev viking!

Priser

Lavsæson

Voksne                                          40kr.

Børn (6-14)                                   20kr.

 

Højsæson

Voksne                                          60kr.

Børn (6-14)                                   30kr.

 

Åbningstider 2018.

 

17. marts – 2. december åbent alle weekender

 

12.maj – 21. oktober åbent alle dage pånær fredag

 

Åbent fra kl. 10:00 – 16:00 alle ovennævnte dage

Hvor er vi?

Store Klaus 40,

5270 Odense N, Danmark

Her kan du finde vej

 Odins Odense ligger kun 5 km fra Odense centrum.

Du kan komme hertil i bil, på cykel eller med bus (kun 350 meter fra stoppested).

Odins Odenses eksistens afhænger af dem der støtter os. Se her hvordan du kan være med til at sikre at dette sted overlever så fremtidens generationer kan opleve Jernalderlandsbyen i Odins Odense.

Jernalderferie for eventyrlystne!

Har du og din familie lyst til at prøve at leve næsten som i jernalderen? Vi tilbyder familier at bo og leve i Jernalderlandsbyen Odins Odense, i en uge. I sommeren 2018 vil der være tale om ugerne 27, 28, 29, 30 og 31. Vi har plads til tre store familier i hver uge.

  1. juni – 06. juli vikingefamilier
  2. juli – 13. juli vikingesingler uden børn
  3. juli – 20. juli små jernalderfamilier
  4. juli – 27. juli jernalderfamilier
  5. juli – 03. aug. jernalderfamilier

Hvorfor tilbyder vi ophold i jernalderen?

Opholdet som jernalderfamilie i Jernalderlandsbyen Odins Odense er en mulighed for nutidens moderne familier for at få en anderledes oplevelse sammen. Opholdet vil så vidt muligt afspejle jernalderens hverdag, med datidens familiemønstre og daglige opgaver. Børnene får en oplevelse af at der i jernalderen er behov for alle i familien, når de skal være med til at udføre små daglige opgaver såsom at plukke urter, male mel, hugge brænde m.m.

Når i bor her bliver Jernalderlandsbyen Odins Odense et mere spændende sted at besøge for vore turister, hvor de kan opleve, at der bliver levet i landsbyen og få et glimt af livet for ca. 2000 år siden.

Dagens dont

Opholdet starter lørdag med introduktion. Om lør-dagen vil I have en medarbejder tilknyttet, som sætter jer ind i aktiviteter & sikkerhedsregler og uddeler materialer. Resten af ugen vil I kunne få råd og vejledning i det omfang I har behov for. Jeres ophold slutter fredag morgen med afrejse kl.10.

Madlavningen vil tage en del af jeres tid i ugens løb. Der skal hugges brænde, passes bål og suppekrukker, koges grød, gruttes mel, bages brød, hentes vand, samles urter m.m. I tilbereder 1-2 varme måltider om dagen, på og omkring ildstedet i jeres jernalderhus. (mere…)

Rundvisninger for grupper

Hør om livet i jernalderen – gå med en formidler rundt i landsbyen og dyk ned i alle de gode fortællinger som landsbyen gemmer. Kom med ind i mørket og lyt i flammernes skær .

Læs mere..

Skoletjenesten

En eller to værkstedsdage er en god start eller afslutning på emnet oldtiden. Dagens aktiviteter foregår i og omkring landsbyens huse og tager udgangspunkt i årstiderne og er afstemt efter børnenes alder.

Læs mere..